Junibacken kommer till liv på Finns sommarteater!

02.01.2023 kl. 13:00
Finns sommarteater fyller 50 år och firar detta med Astrid Lindgrens förtjusande berättelse om den småbusiga tjejen Madicken. Som regissör återvänder Ylva Edlund.

”Du är inte klok Madicken” är garanterat ord som kommer att höras på ”Holmen” i Köklax sommaren 2023. Pjäsen är dramatiserad av Staffan Götestam och med finns musik av bland annat Bengt Hallberg, som komponerade musiken till filmen Madicken på Junibacken.

Madicken spelas på Finns sommarteater i Esbo 8.6-2.7.2023 och nu kan man anmäla sitt intresse till auditionen som äger rum i Vindängen i Esbo den 15.1.2023!

– Det var så roligt att jobba med Finns-gänget förra sommaren så jag tackade genast ja då jag fick frågan om jag ställer upp igen. Jag ville så gärna göra en Astrid Lindgren pjäs och tycker att Madicken lyfter upp teman som är väldigt aktuella samtidigt som den lockar till många skratt. Jag hoppas att alla som någon gång tänkt att de skulle vilja spela teater vågar komma med på audition och ha kul med oss! hälsar regissör Ylva Edlund.

Ylva Edlund regisserade också Pinocchio på Finns sommarteater 2022. Många känner säkert igen henne som skådespelare på Unga Teatern, där hon jobbade i mer än 20 år. Med i produktionsteamet är även koreograf Anne Pihlström, sånginstuderare Thilia Tamminen, scenograf Max Lindén och producent Sandra Aspelin.

– Vi kan lova att de flesta oförglömliga scenerna och sångerna från Madicken finns med och vi har dessutom ett nytt musikarrangemang av Peik von Essen. Vi ska försöka få in mycket rörelse och dans med hela ensemblen och i slutet av pjäsen har vi en utmaning då vi ska förvandla sommar till vinter, så det vill ni inte missa! avslöjar Edlund.

Madicken är berättelsen om en modig och envis flicka som tack vare sina skojiga och spännande äventyr får lära sig om bland annat klyftan mellan fattiga och rika samt att små goda gärningar kan betyda väldigt mycket.

Vi söker barn från 9 år uppåt, ungdomar och vuxna. Anmälningslänken finns på www.finnssommarteater.fi och på www.ebuf.blankett.fi.