Anteckningar från Finns sommarteaters vackra Spelplats

27.05.2022 kl. 11:29
Att regissera en barnmusikal måste vara det roligaste som finns! Musiken, danserna, kläderna, dekoren, äventyret. En musikal bjuder alltid på något extra magiskt.

Pinocchio har allt man kan begära av en fartfylld föreställning och den unga ensemblen jobbar stenhårt med repliker, sånger och danssteg. Vi har ca 2 veckor till premiär.

På grund av koronan blev starten en månad försenad, men i mars kunde repetitionerna inledas och sedan har det gått med fart. I de stora rollerna har vi valt att ha dubbel besättning för att gardera oss mot eventuella sjukdomsfall.

Just nu är vädret bra, vattenflaskorna är fyllda, den nya läktaren skapar ett fint möte mellan scen och salong. Allt det som övats i olika salar i Esbo; sång, dans och drama, skall nu förenas i nybygd dekor med inspelat ljud och mikrofoner och hela naturens kvitter o sol/regn/blåst . Så som det brukar, när det gäller finländsk sommarteater.

Historien om trädockan som faller för många frestelser på sin väg att bli människa är en klassiker som blivit film och teater många gånger om. Så har den också många härliga figurer och roller: tex. en syrsa som samvete, ett resande teatersällskap, två skurkiga djur med svans, några insekter som agerar läkare, en tonfiskpolitiker…..och slutligen en fe som kan ställa allt till rätta. Hjärtat i historien ligger i alla fall i relationen mellan fadern Gepetto och barnet Pinocchio. Och bara genom kärleken, att sätta en annan framom sig själv, kan man bli en riktig människa.

Tjohoo, äntligen sommarteater; nu behöver vi bara publik

- Ylva Edlund, regissör

  

Hörslinga installerad på spelplatsen

Inför sommaren 2023 och föreställningarna för Madicken har Finns sommarteater installerat en hörslinga på spelplatsen.Läs mera »
05.06.2023 kl. 10:48

Ensemblen är vald!

Sedan år 1960 har den orädda flickan Madicken tagit tusentals människor med storm och många känner igen henne från sin egen barndom. Sommaren 2023 kommer den ljuvliga berättelsen om Madicken att spelas upp på Finns sommarteater och det bjuds på mycket musik, skratt och en fantastisk show.Läs mera »
23.03.2023 kl. 14:50

Finns sommarteater söker totalt fyra sommarjobbare till sommarteatern under perioden 7.6-2.7.2023.

Finns sommarteater söker totalt fyra sommarjobbare till sommarteatern under perioden 7.6-2.7.2023.Läs mera »
27.01.2023 kl. 21:10

Junibacken kommer till liv på Finns sommarteater!

Finns sommarteater fyller 50 år och firar detta med Astrid Lindgrens förtjusande berättelse om den småbusiga tjejen Madicken. Som regissör återvänder Ylva Edlund.Läs mera »
02.01.2023 kl. 13:00

Finns sommarteaters audition 15.1.2023

Anmäl ditt intresse till audition för ensemblen i Astrid Lindgrens Madicken!Läs mera »
29.11.2022 kl. 23:15