Anteckningar från Finns sommarteaters vackra Spelplats

27.05.2022 kl. 11:29
Att regissera en barnmusikal måste vara det roligaste som finns! Musiken, danserna, kläderna, dekoren, äventyret. En musikal bjuder alltid på något extra magiskt.

Pinocchio har allt man kan begära av en fartfylld föreställning och den unga ensemblen jobbar stenhårt med repliker, sånger och danssteg. Vi har ca 2 veckor till premiär.

På grund av koronan blev starten en månad försenad, men i mars kunde repetitionerna inledas och sedan har det gått med fart. I de stora rollerna har vi valt att ha dubbel besättning för att gardera oss mot eventuella sjukdomsfall.

Just nu är vädret bra, vattenflaskorna är fyllda, den nya läktaren skapar ett fint möte mellan scen och salong. Allt det som övats i olika salar i Esbo; sång, dans och drama, skall nu förenas i nybygd dekor med inspelat ljud och mikrofoner och hela naturens kvitter o sol/regn/blåst . Så som det brukar, när det gäller finländsk sommarteater.

Historien om trädockan som faller för många frestelser på sin väg att bli människa är en klassiker som blivit film och teater många gånger om. Så har den också många härliga figurer och roller: tex. en syrsa som samvete, ett resande teatersällskap, två skurkiga djur med svans, några insekter som agerar läkare, en tonfiskpolitiker…..och slutligen en fe som kan ställa allt till rätta. Hjärtat i historien ligger i alla fall i relationen mellan fadern Gepetto och barnet Pinocchio. Och bara genom kärleken, att sätta en annan framom sig själv, kan man bli en riktig människa.

Tjohoo, äntligen sommarteater; nu behöver vi bara publik

- Ylva Edlund, regissör

  

Tjäna en slant och hjälp oss få spelplatsen redo för spelsäsongen!

Vi erbjuder jobb till dig som bor i Esbo och är mellan 14-29 år, nu på söndag 5.6 kl.10-16! Där du hjälper oss göra spelplatsen redo för spelsäsongen! Läs mera »
01.06.2022 kl. 09:47

Säkra din plats på sommarens mest händelserika familjemusikal!

Nu kan du äntligen köpa biljetter till Pinocchio! Läs mera »
06.04.2022 kl. 10:22

Ensemblen är vald! 16 skådespelare kommer att stå på scenen i sommar.

Sommaren 2022 kommer Pinocchio till liv på Finns sommarteater och bjuder på en fartfylld show, med mycket sång, dans och rappa repliker.Läs mera »
09.03.2022 kl. 10:25

Delta i utlottningen av två biljetter till Pinocchio!

Vändagen till ära lottar vi ut två biljetter bland våra följare till familjemusikalen Pinocchio. Läs mera »
14.02.2022 kl. 06:30