Finns Sommarteater

Kesäteatteri Finns

Finnsin kesäteatteri (aiemmin Glims) perustettiin Espoossa vuonna 1973.

 

Teatteri on esiintynyt Glimsin talonmuseon aluella vuodesta 1973 lähtien vuoteen 2005 saakka. Vuonna 2006 tapahtumapaikka siirtyi Kauklahteen sijaitsevaan Holmeniin, Espoonkartanon taakse. Kesäteatteri on 1990-luvulta lähtien panostanut lapsille ja kokoperheen suunnatuille näytöksiin, myös esiintyjät ovat nuoria.

Kaikki näyttely ja toiminta hoituu talkoo voimin. Taiteellinen johto koostuu palkatuista alan asiantuntijoista/ammattilaisista. 

Noin 17 näytelmää esitetään kesäkuussa. Vuodesta 1973 lähtien EBUF:sin kesäteatteri/Finssin kesäteatteri on tehnyt jokavuotisen teatterituotannon joka kesä, poikkeuksellisesta Covid-19 pandemiasta johtuen tämä ei ole toteutunut vuosina/kesällä 2020-2021. 

Tuotanto/Tuotanto prosessi alkaa koe esiintymisellä tammikuussa. Koe esiintymiset ovat houkutelleet keskimäärin 40-60 osallistujaa. Osallistuja määrä/Roolin saajat vaihtelevat näytlemän koosta riippuen muttta kokoa rajoitetaan myös käytännön asioista kuin esiintymispaikan tiloista/olosuhteista.

Teatteriryhmällä on noin 50 harjoitusta/kertausta, näihin kertaus harjoituksiin kuuluu mm. sånginstuderingar? ja tanssi harjoituksia. Harjotukset ovat käynnissä helmikuuusta kesäkuuhun alkuun saakka. 


Finnsin kesäteatteri on nykyään Keski- Uudenmaan/Etelä- Uudenmaan suurin ruotsinkielinen kesäteatteri, johon osallistuu lapsia, nuoria ja aikuisia koko Uudenmaan alueelta.