Finns Sommarteater

Kesäteatteri Finns

Finnsin kesäteatteri (aiemmin Glims) perustettiin Espoossa vuonna 1973.

 

Teatteri on esiintynyt Glimsin talonmuseon aluella vuodesta 1973 lähtien vuoteen 2005 saakka. Vuonna 2006 tapahtumapaikka siirtyi Kauklahteen sijaitsevaan Holmeniin, Espoonkartanon taakse. Kesäteatteri on 1990-luvulta lähtien panostanut lapsille ja kokoperheen suunnatuille näytöksiin ja myös esiintyjät ovat nuoria.

Kaikki näyttely ja toiminta hoituu talkoo voimin. Taiteellinen johto koostuu palkatuista alan asiantuntijoista sekä ammattilaisista. 

Noin 17 näytelmää esitetään kesäkuussa joka vuosi. Vuodesta 1973 lähtien Finns sommarteater on tehnyt jokavuotisen teatterituotannon joka kesä, poikkeuksellisesta Covid-19 pandemiasta johtuen, tämä ei ole toteutunut vuosina 2020-2021. 

Tuotantoprosessi alkaa koe esiintymisellä tammikuussa. Koe esiintymiset ovat houkutelleet keskimäärin 40-60 osallistujaa. Osallistujamäärä/roolin saajat vaihtelevat näytelmän koosta riippuen mutta kokoa rajoitetaan myös käytännön asioista, kuin esiintymispaikan tiloista sekä olosuhteista.

Teatteriryhmällä on noin 50 harjoituksia, näihin kertaus harjoituksiin kuuluu mm. lauluharjoituksia sekä tanssiharjoituksia. Harjoitukset ovat käynnissä helmikuuusta kesäkuuhun alkuun saakka. 


Finnsin kesäteatteri on nykyään Keski- Uudenmaan/Etelä- Uudenmaan suurin ruotsinkielinen kesäteatteri, johon osallistuu lapsia, nuoria ja aikuisia koko Uudenmaan alueelta.