Esbobygdens ungdomsförbund r.f. (EBUF) söker en

PRODUCENT

med huvudansvar för bland annat de årligen återkommande kulturprojekten Finns sommarteater, Esbo Lucia och Glims höstmarknad. Tjänsten är en fast deltidsanställning (60%). Arbetet inleds enligt överenskommelse. Mera information om tjänsten hittas på EBUF:s hemsida.

Sista ansökningsdagen är 12.1.2020, tjänsten kan besättas redan under ansökningstiden.


Vi på Saltkråkan 

Finns sommarteater ordnar AUDITION lördag 11.1.2020 på Vindängen i Hagalund (Vindgränden 6 A/B, Esbo). Fyll gärna i formuläret (klicka på länken) redan nu, men senast tisdag 7.1.2020.

Vi söker barn (från 10 år uppåt), ungdomar och vuxna. Repetitionsperiod 2.2-3.6.2020, spelperiod 4-30.6.2020.

Alla börjar tillsammans kl. 10.00. Auditionen är slut ca kl. 13. Du får mer info, då du fyllt i anmälningsformuläret. Det brukar vara ca 50-70 deltagare av vilka vi väljer de ca 10-15 som bäst passar för de aktuella rollerna. Vi strävar till att alla ska ha det roligt och att ingen ska känna sig pressad på auditionen!

Bra att tänka på:

- vi kommer att ha 50-60 repetitioner och 18 föreställningar – är du beredd att prioritera det här framom andra hobbyn?

- i början är det 1-2 rep i veckan, men mot slutet av repperioden blir det 4-5 rep i veckan och under de sista veckorna måste alla vara på plats. Under spelperioden 4-30.6 spelar vi nästan varje dag och ingen kan vara borta från en föreställning.

- repetitionerna ordnas vardagskvällar kl.18-21 och varierande dagtider under veckoslut.

- sommarteatern kräver mycket, men ger ännu mer! Vi kommer att ha det otroligt roligt tillsammans och det kommer att bli en upplevelse för livet!

Närmare information: producent Jonna Sundberg, jonna.sundberg(at)ebuf.org, 040 510 3345

*******************************************

Sommaren 2020 blir det Astrid Lindgrens underbara Vi på Saltkråkan i Kålle Gunnarssons dramatisering från 2014 som spelas på Finns sommarteater i Esbo. Vi på Saltkråkan baserar sig på den klassiska TV-serien och utspelar sig på ön Saltkråkan, där Tjorven bor med sin stora hund Båtsman, mamma, pappa och sina två äldre systrar Teddy och Freddy. Tjorven vet och kan nästan allt, särskilt om hur saker och ting går till på just Saltkråkan. En dag i juni anländer familjen Melkerson till ön med pappa Melker i spetsen och hans fyra barn; Malin, Johan, Niklas och Pelle. De är stadsbor som ska spendera hela sommaren på Saltkråkan och sedan den dagen de kom till Saltkråkan blev ingenting längre sig likt för vare sig Melkersons eller öborna.

Sommaren bjuder på många spännande äventyr och farbror Melker får inte riktigt den lugn och ro som han tänkt sig. Malin blir precis som hemma i stan ständigt uppvaktad av efterhängsna beundrare, vilket hennes yngre bröder helst sätter stopp för. Tur att Tjorven finns med sina kloka råd och intressanta frågor.

Det är Ylva Edlund som regisserar Saltkråkan på Finns sommarteater. De flesta känner säkert igen henne som skådespelare på Unga Teatern, där hon jobbade i mer än 20 år.

- Jag har spelat teater hela mitt liv, allt från klassiker till revy och musikal. Sommarteater och Skärgårdsteater och regionteater. Fysisk och ordlös teater, berättar Ylva.

- Några av höjdpunkterna har varit att regissera ungdomar i pjäser med sång och dans. Detta hade jag tillfälle att göra inom TaDaM på Sandels musikskola. Därför är det extra roligt att nu få en chans att jobba med barn och unga ute på Finns vackra sommarteater.

Ylva ser fram emot vårens lugna repetitioner inomhus och försommarens hektiska och äventyrliga utomhusrepetitioner. Blir det vatten på scen nu när vi ska ut i skärgården?

- Ja, och i så fall i form av regn eller bassäng? Jag kan knappt vänta, skrattar Ylva.

 

 

Känner du en hund, som kunde vara vår Båtsman?

Kontakta då producent Jonna Sundberg jonna.sundberg@ebuf.org, tel. 040 510 3345.

 

Finns sommarteater ordnar audition lördagen den 11 januari 2020 i Hagalund. Det behövs både vuxna, barn och ungdomar i rollerna. De som är intresserade av att delta kan anmäla sig via en elektronisk anmälningsblankett på hemsidan senast 6.1.2020 (anmälningsblanketten öppnas i november).

Vi på Saltkråkan har premiär på Finns sommarteater den 4 juni 2020.

 

Årets pjäs

Biljetter

Kontakt