Vi på Saltkråkan 2021 - INHIBERAD

 

Styrelsen för Esbobygdens ungdomsförbund (EBUF) fattade på sitt möte 26.2.2021 beslut om att inhibera pjäsen Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren på Finns sommarteater sommaren 2021.

Premiären var planerad till 10.6.2021. Pjäsen skulle ursprungligen sättas upp i juni 2020, men på grund av Covid-19 pandemin inhiberades förra sommarens spelperiod och pjäsen flyttades fram till juni 2021. Dessvärre har pandemiläget utvecklats i fel riktning och därmed ansåg styrelsen att det är förbundets sociala och ekonomiska ansvar att inhibera pjäsen för sommaren 2021. 

EBUF:s styrelse delar skådespelarnas, produktionsteamets och publikens besvikelse, som i över ett år väntat på att framföra eller se pjäsen. Audition för rollerna ordnades i januari 2020 så alla skådespelare har sett fram emot detta en extra lång tid. ”Vi har varje år många barn och ungdomar med i våra pjäser. För dem är det en besvikelse, även om de förstår orsaken till beslutet” säger Robert Ingman, producent för Finns sommarteater. 

EBUF:s styrelse fattar senare i år beslut om vad Finns sommarteater sätter upp sommaren 2022. 

Finns sommarteater i Esbo grundades 1973 och hette då Glims sommarteater. Idag är Finns sommarteater Mellannylands största svenskspråkiga sommarteater, som engagerar barn, unga och vuxna från hela Nyland. Finns sommarteater drivs av Esbobygdens ungdomsförbund (EBUF) och sätter upp en familjepjäs varje sommar. 
_______________________________________________________________

Årets pjäs

Biljetter

Kontakt